Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Latest Topics
Topic
History
Written by
CS.IFYOUPLAY.TOP | Public (24/7) | International | German Hosting
Funny video
Muzică pe care o asculti acum
CS.ONCS.RO
Ghidul 2 al începătorului
Sam Oct 26, 2024 5:39 pm
Sam Oct 26, 2024 7:55 am
Sam Oct 26, 2024 7:55 am
Lun Oct 07, 2024 7:49 am
Lun Oct 07, 2024 6:52 am






[Tutorial] Cat de sigura este parola mea.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

[Tutorial] Cat de sigura este parola mea. Empty [Tutorial] Cat de sigura este parola mea.

Mesaj Scris de Georgiana Dum Apr 23, 2023 12:16 am

Numele tutorialului » Cat de sigura este parola mea?

Cu ce ajuta acest tutorial » Cu informatii.

Procesul in care se realizeaza pas cu pas »

Cat de sigura este parola mea este o intrebare care ar trebui sa ne preocupe in special, deoarece de cele mai multe ori ea este singura usa intre un Cracker si datele tale personale.

Odata cu digitalizarea informatiiilor personale putem avea de-a face cu mult mai multe persoane rau intentionate decat in viata reala, deoarece pe internet orice infractor poate fi doar la cateva click-uri distanta si numai cateva secunde, chiar daca distanta fizica poate de mii de kilometrii.

Daca te-ai intrebat cat de sigura este parola ta, atunci mai mult ca sigur ca ai dori sa o testezi cumva sa vezi in cat timp ea poate fi sparta, cracuita sau pur si simplu ghicita pe baza unui dictionar.

Servicii care ofera aceste teste sunt destul de multe, insa astazi am sa aduc in discutie doar cateva dintre ele, care din punctul meu de vedere va pot da o idee cam cum ar trebui sa arate o parola si ce criterii trebuie ca ea sa indeplineasca pentru a nu putea fi sparta sau gasita intr-un timp rezonabil.

Ca si o paranteza iata si cele mai intalnite parole folosite pe internet, de care bineinteles trebuie sa va feriti in a le folosii:

12345678

1234567

123456

1234

abc123

password

Pasword

admin

Admin

teiubesc

teurasc

prenumele tau

data nasterii

numarul de telefon

numele celor mai dragi lucruri gen cainele tau

seria de la buletin

Microsoft password checker: acest serviciu furnizat de Microsoft este foarte simplu de folosit deoarece parola tastata poate avea doar 4 praguri de complexitate dupa cum urmeaza:

pragul 1: parola este una foarte slaba

pragul 2: parola are o complexitate medie

pragul 3: parola este puternica

pragul 4: este reprezentat de o parola foarte puternica, astfel ea avand un timp de spargere foarte foarte mare (aproape imposibila de spart in timp real cu tehnica actuala)

How Secure Is My Password - este un website care spre deosebire de Microsoft nu ne spune gradul de complexitate insa pe baza unor algoritmi poate ghici cam in cat timp aceasta ar putea fi sparta sau gasita de catre un Cracker.

De aceea, la conturile importante e bine sa aveti o parola cat mai complexa, insa in acelasi timp trebuie sa fie si cat mai usor de retinut. Conform site-ul howsecureismypassword.net parola la email-ul personal poate fi sparta in nu mai putin de 778 de mii de ani. Cine se baga?

resim

Passwordmeter.com - este un website care spre uimirea mea este mult diferit/superior fata de cele doua servicii prezentate mai sus pentru simplu motiv ca exact in prima pagina odata cu testarea parolei acesta ne poate afisa si gradul de complexitate pe aceasta o are (totul se face in timp real).

resim

Cum poate fi considerata o parola sigura

Conform passwordmeter.com iata criteriile pe care o parola trebuie sa le indeplineasca pentru ca aceasta sa poata fi considerata sigura:

sa aiba minim 8 caractere (deoarece cu noile procesoare si puterea actuala de procesare a informatiilor, parolele cu minim 6 caractere nu mai pot fi sigure si se pot sparge intr-un timp relativ scurt)

sa contina cifre si caractere alfanumerice

sa contina majuscule

pentru a creste performanta parolei este de preferat sa nu se foloseasca caractere repetitive gen: !@#$, 123 sau abc chiar daca acestea sunt majuscule.

Datorita faptului ca nu avem numai un cont pe internet, acest lucru ne obliga sa tinem minte mai multe parole fapt pentru care tindem sa facem greseala de a avea aceeasi parola la aproape toate conturile noastre.

Aceasta practica poate fi una destul de nefasta, deoarece odata ce un cont ne-a fost spart, hacker-ul nu mai are nici o bariera in a prelua si celelalte conturi.

Pentru a preintampina acest lucru si a avea conturi si parole diferite fara a fi nevoiti a le tine minte eu v-as recomanda folosirea unui serviciu precum Lastpass de care am mai discutat in acest articol. Gradul de securitate pe care acest serviciu il ofera este unul net superior, deoarece odata cu tinerea minte a parolelor in locul nostru acesta le si cripteaza facand aproape imposibila decriptarea lor in cazul in care serverele lor ar fi sparte.

Concluzie: intotdeauna folositi parole puternice si pentru usurinta si securitatea voastra folositi o aplicatie gen lastpass ce este conceputa pentru orice browser.
Georgiana

Georgiana
Administrator

Medalia grupurilor
Felicitari ! Dacă ai această insignă înseamnă că faci parte din cel puțin 4 grupuri.
Primul topic creat
Felicitari ! Ai primit aceasă insignă pentru primul tau topic făcut la noi pe forum !
Medalie de mulțumire
Felicitari ! Această insignă se obține când oferi o mulțumire !
Medalie de apreciere
Felicitari ! Această insignă se obține când ai 5 mesaje apreciate !
Medalia prieteniei
Felicitari ! Această insignă se obține când ai 5 prieteni !
Medalie de puncte
Disponibilă la 15000 de puncte!
Medalia vechimii [ani]
Ai 365 de zile de când ești alături de noi !
Medalia Topicurilor
Insigna pentru crearea a 125 de posturi !
Medalie participare subiecte
Insigna pentru participarea la 100 de subiecte !
Pet : Test
Mesaje : 130
Puncte : 35026
Multumiri primite: : 34
Data de înscriere : 25/10/2022
Varsta : 23

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum