[Tutorial PHP]Informatii despre clasele incarcate Hitskin_logo Hitskin.com

Aceasta este o previzualizare a unei teme de pe site-ul Hitskin.com
Instaleaza o temaInapoi la fisa temei

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Latest Topics
Topic
History
Written by
CS.IFYOUPLAY.TOP | Public (24/7) | International | German Hosting
Cadouri pentru utilizatori activi
Update-uri forum !
Tutorial efect legenda
Prezentare Diana
Astazi la 3:38 pm
Astazi la 2:24 pm
Astazi la 2:23 pm
Ieri la 5:55 pm
Ieri la 1:04 pm






[Tutorial PHP]Informatii despre clasele incarcate

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

 [Tutorial PHP]Informatii despre clasele incarcate Empty [Tutorial PHP]Informatii despre clasele incarcate

Mesaj Scris de Joker Joi Apr 27, 2023 10:57 pm

Nume Tutorial:Informatii despre clasele incarcate
Descriere:Informatii despre clasele incarcate
Download:Nu necesita
Autor:Anonim
Propria parere:Util.
Tutorialul:
În continuare sunt prezentate un set de funcţii cu ajutorul cărora se pot afla informaţii despre clasele încărcate într-un script.

Funcţia get_declared_classes

Această funcţie returnează un tablou care conţine numele tuturor claselor definite în momentul execuţiei unui script PHP.

Funcţia class_exists

Această funcţie primeşte ca parametru un şir de caractere şi returnează valoarea logică TRUE dacă există o clasă care să aibă numele identic cu şirul de caractere primit ca parametru şi valoarea logică FALSE în caz contrar.

Funcţia get_parent_class

Această funcţie are un parametru care poate fi de tip şir de caractere sau obiect. În cazul în care parametrul este de tipul şir de caractere, atunci funcţia get_parent_class returnează un şir de caractere care reprezintă numele clasei care este părintele direct al clasei al cărui nume este dat de parametru. În cazul în care parametrul este de tip obiect, atunci funcţia returnează un şir de caractere care reprezintă numele părintelui direct al clasei a cărei instanţă este reprezentată de obiectul dat ca parametru.

Funcţia is_a

Această funcţie are doi parametri. Primul parametru este de tip obiect, iar al doilea este de tip şir de caractere. Funcţia is_a returnează valoarea logică TRUE dacă primul parametru este de tipul reprezentat de al doilea parametru sau de tip derivat din cel de-al doilea parametru şi valoarea logică FALSE în caz contrar. De exemplu, dacă avem clasele cls1, cls2 şi cls3, iar cls3 este derivată din cls2, iar cls2 este derivată din cls1, atunci, dacă obj reprezintă o instanţă a clasei cls3, în urma apelurilor is_a(obj, "cls1"), is_a(obj, "cls2") şi is_a(obj, "cls3") se obţine valoarea logică TRUE.

Funcţia is_subclass_of

Funcţia is_subclass_of are aceiaşi parametri cu funcţia anterioară. Funcţionalitatea ei diferă faţă de funcţia precedentă prin faptul că valoarea logică TRUE este returnată numai în cazul în care primul parametru este o instanţă a unui tip derivat din tipul a cărui nume este dat de cel de-al doilea parametru. În condiţiile exemplului anterior, în urma apelului is_subclass_of(obj, "cls3") se va obţine valoarea logică FALSE.

Funcţia get_class_methods

Această funcţie are un parametru care poate fi de tip şir de caractere care reprezintă numele unei clase sau de tip obiect. Funcţia get_class_methods returnează un tablou ale cărui elemente sunt de tipul şir de caractere şi care reprezintă numele metodelor definite în cadrul clasei cu numele primit ca parametru sau în cadrul clasei care este reprezentată de obiectul primit ca parametru. În cazul în care parametrul este de tip şir de caractere şi nu este definită nici o clasă cu acest nume, atunci funcţia returnează valoarea logică FALSE.

Funcţia get_class_vars

Această funcţie are un singur parametru de tip şir de caractere care reprezintă numele unei clase şi returnează un tablou ale cărui elemente sunt de tip şir de caractere şi care reprezintă valorile implicite ale variabilelor definite în cadrul clasei. Tabloul rezultat în urma apelului acestei funcţii este indexat după numele variabilelor definite în cadrul clasei.

Funcţia get_class

Această funcţie primeşte ca parametru un obiect şi returnează numele clasei care reprezintă tipul obiectului primit ca parametru.

Funcţia get_object_vars

Această funcţie are un singur parametru de tip obiect şi returnează un tablou ale cărui elemente sunt de tip şir de caractere şi care reprezintă valorile variabilelor definite în cadrul acestuia. Tabloul rezultat în urma apelului acestei funcţii este indexat după numele variabilelor definite în cadrul obiectului. Funcţia get_object_vars se aseamănă foarte mult cu funcţia get_class_vars.

Funcţia call_user_method

Această funcţie realizează apelul unei metode care aparţine unei clase sau unui obiect cu parametrii specificaţi. Funcţia call_user_method are mai mulţi parametri. Primul parametru este de tip şir de caractere şi reprezintă numele metodei care se va apela. Al doilea parametru este de tip obiect sau de tip şir de caractere şi reprezintă numele unei clase. În cazul în care acest parametru este de tip obiect, metoda dată de primul parametru este apelată pentru obiect, iar dacă parametrul este de tip şir de caractere, atunci metoda este apelată pentru clasa al cărui nume este dat de acest parametru. Restul parametrilor reprezintă parametrii cu care se va apela metoda al cărui nume este dat de primul parametru.

Funcţia call_user_method_array

Această funcţie are aceeaşi funcţionalitate cu funcţia anterioară cu diferenţa că are doar trei parametri, iar al treilea parametru este un tablou unidimensional care conţine parametrii cu care se va apela metoda dată de primul parametru pentru clasa sau obiectul reprezentat de cel de-al doilea parametru.

Funcţia eval

Această funcţie primeşte ca parametru un şir de caractere care reprezintă o secvenţă de cod PHP şi realizează execuţia acestuia.

Funcţia dl

Această funcţie realizează încărcarea în timpul execuţiei script-ului a unor extensii externe, dacă acest lucru este permis de setările interpretorului PHP. Funcţia dl primeşte ca parametru un şir de caractere care reprezintă calea către extensia care trebuie încărcată şi returnează valoarea logică TRUE dacă s-a reuşit încărcarea extensiei şi valoarea logică FALSE în caz contrar.

Funcţia extension_loaded

Această funcţie verifică dacă o anumită extensie este încarcată. Funcţia primeşte un parametru de tip şir de caractere care reprezintă numele unei extensii şi returnează o valoare logică corespunzătoare.

Funcţia get_declared_classes

Funcţia get_declared_classes nu are nici un parametru şi returnează un tablou unidimensional care conţine numele tuturor claselor încărcate în mediul de execuţie în momentul apelării acesteia.
Joker

Joker
Premium User

Medalia Topicurilor
Insigna pentru crearea a 150 de posturi !
Medalia prieteniei
Felicitari ! Această insignă se obține când ai un prieten !
Medalia grupurilor
Felicitari ! Dacă ai această insignă înseamnă că faci parte din cel puțin 4 grupuri.
Primul topic creat
Felicitari ! Ai primit aceasă insignă pentru primul tau topic făcut la noi pe forum !
Medalie de mulțumire
Felicitari ! Această insignă se obține când oferi o mulțumire !
Medalie de apreciere
Felicitari ! Această insignă se obține când ai 10 de mesaje apreciate !
Medalie participare subiecte
Insigna pentru participarea la 125 de subiecte !
Medalie de puncte
Disponibilă la 15000 de puncte!
Medalia vechimii [ani]
Ai 365 de zile de când ești alături de noi !
Pet : Test
Mesaje : 180
Puncte : 42372
Multumiri primite: : 33
Data de înscriere : 25/10/2022

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum